Onze locaties

Groen van Prinsterer heeft twee locaties in Barendrecht. Een locatie in de wijk Molenvliet en de andere in de wijk Vrouwenpolder-Lagewei. 

Ons schoolgebouw ‘locatie Stellingmolen’ staat in de wijk Molenvliet. Het gebouw dateert van 1994 en is in de loop der jaren uitgebreid met twee lokalen aan de westzijde. Een centrale hal verbindt de twee vleugels van het gebouw. In de oostelijke vleugel hebben de kleuters hun plekje gevonden en de westelijke vleugel is voor de leerlingen van de middenbouw. In het gebouw van Kibeo aan de andere zijde van het schoolplein zijn op de eerste verdieping de vier groepen 7 en 8 gehuisvest.

De kleutergroepen beschikken over hun eigen speellokaal. De hal en speellokaal kunnen ook gebruikt worden voor informatieavonden of de afscheidsmusical van groep 8. Op het grote plein voor het schoolgebouw hebben de kinderen de ruimte om fijn met elkaar te spelen. Het hoofdgebouw heeft van bovenaf de vorm van een vlinder.

In augustus 2014 werd de nieuwe locatie Hof van Máxima in gebruik genomen. Een prachtig nieuw gebouw waar ook kinderopvang Eiland Marlyne en de gemeente met de sporthal gebruik van maken. Het gebouw is ruim opgezet en staat centraal in de nieuwe wijk Vrouwenpolder aan de zuidzijde van de gemeente Barendrecht.

Wanneer u Hof van Máxima voor het eerst binnen stapt, valt direct de grote ruime hal op. Het is een lichte hoge ruimte, geflankeerd door aan één zijde een opvallend groene mos wand en een brede houten podiumtrap aan de andere zijde. Rond de centrale hal vindt u de zeer ruime lokalen van de onderbouwgroepen. Op de eerste verdieping krijgen de middenbouw groepen les en vindt u het lokaal voor de meer- en hoogbegaafdengroep ‘de Komeet’. Aan de oostzijde van het gebouw is de sporthal geplaatst waar de kleutergroepen van Hof van Máxima en alle overige groepen van de Groen gebruik van maken. Aan de voorzijde hebben de peuters van Eiland Marlyne hun eigen plek. Zo kunnen ze vast een beetje wennen aan de school.