Locatie Stellingmolen 

Stellingmolen 10
2992 DN Barendrecht

Telefoon: 0180 – 61 25 57

Locatie Hof van Maxima 

Hedwigepolder 2
2992 TS Barendrecht

(gebruik voor de routeplanner de straat Adrianapolder)

Telefoon: 0180 – 70 77 00

Meldknop M5

Iedere ouder/verzorger wil dat zijn of haar kind zich veilig voelt. Hoewel u thuis en wij op school er alles aan doen om het veilig te maken, gebeuren er toch dingen tussen kinderen die niet oké zijn. Soms direct onder onze neus, maar veel vaker gebeurt dat buiten ons zicht. Met name de ernstige vormen van pesten en geweld worden vaak door kinderen verzwegen.

Iedereen kan via de meldknop van M5 melden wat niet oké is. Als iedereen meldt wat hij op school, of in de buurt ziet of hoort, is het voor ons mogelijk om kinderen die vaak over de grens gaan, aan te spreken op hun gedrag. Kinderen die pesten vragen we eerst om daarmee te stoppen. Zestig tot zeventig procent van de kinderen blijkt direct te kunnen stoppen. Als dat niet lukt gaan we kinderen helpen. Niet stoppen met ernstig pestgedrag of andere vormen van geweld, is niet bespreekbaar. Ieder kind, ongeacht beperking of thuissituatie, kent het verschil tussen goed en kwaad. Tussen plagen en pesten.

De resultaten van de leerling enquête sociale veiligheid, die de leerlingen van de groepen 6 t/m 8 in november 2017 hebben ingevuld, vindt u hier: LTP sociale veiligheid 2017