kopie-van-logo-komeet

Leuk dat u een kijkje neemt op de pagina van onze plusgroep. Onze plusgroep heet “De Komeet”.

Naast de zorg die wij bieden aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben, willen wij ook leerlingen die méér aan kunnen dan de gemiddelde leerling op de juiste manier helpen. Ook die hulp geven wij structureel vorm.

In onze visie hebben alle leerlingen, ook meerbegaafden, een plek nodig  waar ze zich thuis voelen. Een plek waar zij uitgedaagd worden en leren leren en leren denken.

De plusgroep bestaat op dit moment uit 17 kinderen. Deze kinderen komen uit groep 4 tot en met 7 van beide locaties.

 


Vanmorgen hebben we de ideale parachute gemaakt.

We mochten kiezen uit verschillende soorten plastic en papier voor de parachute, touw in allerlei diktes en zware of lichte ‘poppetjes’.

In de klas hebben we heel veel testvluchten gemaakt. Maar wat is er nu leuker dan de parachute laten vliegen van de hoge balustrade van onze school? Eerst een paar testen, en daarna voor het echt……….wie krijgt het voor elkaar om zijn parachute op het kleed te laten landen?


Programmeren met de Bee-Bot.

Met de Bee-Bot leren kinderen de beginselen van het programmeren en wordt het logisch denken gestimuleerd. Ze kunnen de Bee-Bot laten lopen met behulp van de knoppen bovenop. Zo kun je met behulp van de standaard matten de Bee-Bot woorden laten maken. Maar je kunt ook eigen matten maken of de Bee-Bot bijvoorbeeld door een doolhof laten lopen.

En dat is precies wat wij in de Komeet hebben gedaan. Hier ziet u wat foto’s:

Stefan: Je kan ook moeilijke dingen doen met de bee bot. zoals hier
Sebastiaan: met de bee bot kun je leuke en grapigen dingen doen
Lotte: het was leuk om een dolhof te maken
Loise: ik kon er veel van leren en ik zit er over te denken om er ook een te kopen
Els: ik heb leuke woorden gemaakt en een mooi doolhof gemaakt
Programmeren met de Ozobot:
Je kunt de Ozobot programmeren door lijnen te tekenen en kleuren te gebruiken. Je tekent eerst een zwarte lijn en daarna gebruik je de kleuren rood, blauw en groen om kleurcodes te maken die Ozobot kent. Zo kun je Ozobot vertellen wat hij moet doen en hem een route laten ‘rijden’.
Rasheed: Was leuk maar moeilijk,je kon verschillende codes bedenken en dan gaat de ozobot het doen.
Fenne: Het was erg leuk om met de ozobot te programmeren want je moest verschillende kleurencombinaties maken en dan deed die een opdracht.
Luuk: je moest kijken welke kleuren je moest gebruiken om de ozobot te laaten beweegen.