Naar de markt!

Wilma QuikGroep 1/2 De neushoorns

Naar de markt!

We werken nu over het thema “Boer Boris gaat naar de markt”. Het is een leuk thema over de markt en over alles wat boer Boris vanuit zijn boerderij naar de markt brengt. Groenten, fruit, melk, eieren en nog veel meer. Natuurlijk hebben we een markt in de klas gemaakt, we zijn hier druk bezig met kopen en verkopen. Er wordt van alles verkocht, groenten en fruit, brood, bloemen, zuivelproducten en kleding.

Maar wat is er nu leuker dan iets te kopen op de echte Barendrechtse vrijdagmarkt! Dus bezochten de Neushoorns op 16 maart met een aantal ouders de markt op de Schaatsbaan.
Dmv een fotospeurtocht zochten we verschillende kramen op. Bij de groenten en fruitkraam mochten we allemaal fruit kopen voor 0,50 cent. En wat toevallig….. de groenteboer was de broer van boer Boris! Boer Boris had zijn groenten en fruit naar de Barendrechtse markt gebracht. En gelukkig stonden er niet al teveel verbodsborden….want in het boek van boer Boris mocht hij er steeds niet door. Niet lopend, niet met de fiets, niet met de motor, niet met paard en wagen, niet met de boot, niet met een vliegtuig of raket. Uiteindelijk mocht Boer Boris wel zijn spullen met de bus naar de markt brengen.
Terug in de klas hebben we één stuk fruit opgegeten en het andere fruit ging mee naar huis.
Het was een erg leuk, leerzaam en gezellig uitje naar de markt!