Het thema van lezen kern 3 was “ziek zijn en weer beter worden”.

Drie ouders wilden wel iets over dit onderwerp komen vertellen in de klas.

De kinderen vonden dit reuze interessant!

Doktersassistente Plus:

De moeder van Bastiaan heeft over haar werk verteld als doktersassistente plus. De kinderen hebben geleerd wat een stethoscoop is en hoe ze naar hun eigen hart kunnen luisteren. Ze mochten bij elkaar in het oor kijken met een otoscoop. De kinderen hebben geleerd hoe je darmen eruit zien, waar je longen en je hart zitten. Ze hebben geleerd dat je darmen een soort fabriek zijn die je eten in de fabriek verwerken tot poep! Om je darmen gezond te houden zijn groente natuurlijk heel belangrijk. Vanaf nu vragen de kinderen natuurlijk alleen nog maar om spruitjes, boontjes en bloemkool!

Ambulance broeder:

De vader van Sam werkt op de ambulance. Samen met een collega kwam hij op school met een echte ambulance wagen! De kinderen mochten allemaal in de ambulance kijken en zelfs even op de bestuurdersstoel zitten. Natuurlijk stonden de zwaailichten ook aan!

 

Broeder op de hartbewaking:

De vader van Ivo werkt in het ziekenhuis als broeder op de hartbewaking. In de klas heeft hij uitgelegd dat het hart een spier is die bloed door je lichaam pompt. Hij heeft laten zien hoe een neusbril (zuurstof) werkt. Soms heeft je lichaam te weinig vocht en wordt dit via een infuus gegeven. Sofie was de patiënt en kreeg een (bijna) echt infuus met water. Tenslotte heeft hij ook nog laten zien hoe je een mitella vast maakt.

 

Bedankt voor deze leuke gastlessen en voor de spulletjes die we erbij gekregen hebben!