Boer Boris gaat naar de markt…..en het was nog ingewikkeld voor Boer Boris om daar te komen ook! Allemaal verbodsborden, hij mocht nergens door! Afgelopen weken hebben we met elkaar marktkraampjes in de klas gemaakt. Een bloemenkraam, een kraam waar eieren, melk en kaas werden verkocht en een groenten- en fruitkraam. De waren werden luidkeels aangeprezen, van prijzen voorzien, er is reclame gemaakt, gerekend met geld en bonnetjes geschreven. Op de gang hebben de kinderen op de boerderij gespeeld en de dieren verzorgd.

Een bezoek aan een echte markt stond ook op het programma. Alle kinderen van de Giraffengroep hebben de vrijdagmarkt in Barendrecht bezocht. Gelukkig was het weer goed genoeg en mochten we er overal door! Boer Boris kwam steeds verbodsborden tegen, maar wij gelukkig niet! Door middel van een fotospeurtocht konden de kinderen de verschillende kramen opzoeken. Wat een verrassing dat de broer van Boer Boris een kraam had waar we allemaal iets mochten kopen voor 0,50 cent!  De vader van Daan uit de Leeuwengroep is ook marktkoopman. Hij heeft in de klas verteld over zijn werk. Verder hebben we van alles geleerd, geproefd en ontdekt over wat Boer Boris zoal van de boerderij naar de markt brengt. Zo hebben we bijvoorbeeld een eierendag gehad, een groentendag, een fruitdag, een korendag, een woldag en een maisdag, waarop we zelf popcorn hebben gemaakt. Wat fijn dat alle papa’s en mama’s zo ontzettend hebben geholpen dit thema!

Behalve aan de boerderij en de markt hebben we ook aandacht besteed aan de lente en hebben we moestuintjes gezaaid. De eerste sprietjes kwamen al boven de aarde, nu maar lief zijn voor de plantjes!

In onze groep is Lauren erbij gekomen, daar zijn we blij mee! Op donderdag hebben alle kinderen in de klas een paasontbijt gegeten en daarna met alle kleutergroepen samen in de hal een mooi paasfeest gevierd. U kunt een aantal foto’s hiervan bekijken. We wensen iedereen hele fijne paasdagen!