We hebben de afgelopen weken gewerkt over de dierentuin.
Wat was er veel om over te werken en ook veel te leren.
In de klas hadden wij onze eigen dierentuin genaamd: ‘Dierenpark Barendrecht’.
Hier konden de kinderen een rol spelen als dierverzorger, als kassamedewerker of als bezoeker van de dierentuin. Er waren veel knuffels die hun plekje mochten hebben in onze dierentuin, wat het erg leuk maakte. Bij de dierenhokken, van kasten en dozen, hebben de kinderen zelf naambordjes geschreven! Ook was er een kassa met muntjes, waar de ‘bezoeker’ met tas met portemonnee kon betalen voor een entreebewijs wat je meekreeg.
Ook konden de kinderen zichzelf als dier verkleden met o.a. maskers. Er werden dierengeluiden nagebootst waardoor het heel levendig was en er werd veel plezier beleefd.
We hebben ook allerlei opdrachtjes gedaan en knutselwerkjes in het thema. Om maar het een en ander te noemen: een plattegrond van een dierentuin neerzetten met materialen, een schaduwmemory van dieren, het aflezen van een grafiek door met een dobbelsteen met daarop dieren te gooien en dan een kruisje te zetten bij het gegooide dier, het bouwen van dierenhokken met grote blokken, het naleggen van een giraf op de kralenplank, het kleien van een dierentuindier, het knutselen van een aap en een haai, het tekenen van een eng fantasiedier gekoppeld aan de kinderboekenweek, en dan nog veel meer dan dit. Het was erg leuk allemaal en op de foto’s kunt u het plezier eraan er vanaf zien!