Sinterklaas is weer vertrokken naar Spanje!
Maar gelukkig niet voordat hij in onze klas was geweest!

We hebben een gezellige Sint-periode achter de rug. Er is van alles geknutseld en geverfd: Pietjes, Sint, de stoomboot, het dak, verlanglijstjes. Kijkt u maar op de foto’s!
We hebben ook allemaal een pietendiploma verdiend met pietengym, waar we met cadeautjes allerlei pietenoefeningen hebben gedaan en hiervoor zijn geslaagd als piet!
Ook hebben we gerijmd, geteld met pepernoten, woordjes geschreven bij dit thema, een stoomboot gebouwd, de letter P geleerd, verhalen gehoord en prentenboeken bekeken over sinterklaas, pepernoten van klei gemaakt en ook onze schoen gezet waarna de rommelpiet ons een brief geschreven heeft…
We hadden ook een speciale sinterklaashoek waarin we ons konden verkleden als Sint of piet. We konden bovenop de speelzolder cadeautjes inpakken en deze in een mand met een touw naar beneden laten zakken!
Het waren gezellige weken en we telden af tot 5 december door elke dag een strookje van de baard van sinterklaas met daarop de dag en datum af te knippen!
Op 5 dec kwam Sinterklaas gelukkig heelhuids met de ambulance op school aan, nadat hij was gevallen. Het viel alles mee, waardoor hij met vier pieten ons in de klas een bezoek bracht!
Eray mocht de naam van Sint schrijven wat hij even deed! En ook zeiden we een versje op van: ‘mag ik een pietje zijn?’ Ook deden we een dansje met het Digibord van pietengymnastiek. Sinterklaas genoot ervan en wij ook!
We kregen veel kruidnootjes en een zak met cadeautjes voor iedereen waar we blij mee zijn: een magic puzzle.

Geniet nog even mee door middel van de foto’s!