Na een fijne vakantie zijn we weer gestart met een nieuw Neushoorngroep! Wat een gezellig stel neushoorntjes bij elkaar. Nu nog een klein groepje van 19, de komende maanden komen er nog een paar kinderen bij. We maken deze week kennis met elkaar, leren de namen en ontdekken wat er allemaal te beleven is in de groep.  Natuurlijk krijgt onze klasseknuffel, neushoorn weer een nieuwe naam: Stippie.

   Stippie op de kast, de portofoons heeft groep 2 gemaakt.

Het thema van de eerste weken is “Agent en Boef” nav de prentenboeken van Tjibbe Veldkamp.

We moeten erg veel lachen om de “grapjesboef” die steeds ontsnapt en ondeugende dingen doet. Zelfs in onze klas…..Zo heeft Boef een keer rommel gemaakt in de kasten en wij hebben toen meteen geleerd hoe je alles netjes opruimt. Op een ochtend kwamen we binnen en toen had Boef op de grond en op de kasten de letter b met verf geschreven!! We hebben toen woorden bedacht met de letter b en sommige kinderen hebben al woorden geschreven in de letterhoek.

Er kwam een echte agent in de klas. Hij vertelde wat een politie allemaal doet en liet zijn uniform zien. Heel leuk, maar ook wel een beetje spannend, waren de handboeien. Zelfs de juf werd in de boeien geslagen……En heel veel kinderen hebben verklapt aan de agent dat hun papa altijd te hard rijdt of soms niet stopt voor een rood stoplicht…..oei….

Hieronder een fotoimpressie van de eerste schoolweken.