Deze diashow vereist JavaScript.

In groep 4 gaan de kinderen voor het eerst de vakken spelling, taal, begrijpend lezen en wereld oriëntatie erbij krijgen.

Wij houden op vrijdag een reken/taal circuit. Op deze manier zijn de kinderen spelenderwijs en samen met elkaar bezig met reken of taal doelen.

Wij vinden techniek ook belangrijk om aan de kinderen door te geven en daarom geven wij ook technieklessen aan de kinderen.

Ook gebruiken wij in de groep zogenaamde “Denksleutels”. Wij proberen op deze manier de kinderen 21e eeuwse vaardigheden mee te geven. Onderzoekend en ontdekkend bezig zijn, waarbij samenwerken een belangrijk onderdeel is.

Wij vinden het fijn als kinderen jarig zijn en daar maken wij dan ook even een feestje van. Zou u bij het bedenken van een traktatie rekening willen houden met een gezonde traktatie?

Meester Freek is onze vakleerkracht voor de gymnastiek. Wij hebben gymnastiek in onze mooie nieuwe gymzaal.

Zou u bij de gymnastiek les op de maandag willen denken aan passende gym kleding? Graag gymschoenen, een shirtje en een broekje in een aparte gym tas meegeven naar school. Liever geen sieraden om doen op deze dag in verband met de veiligheid van uw kind en de andere kinderen.

Wist u dat wij in groep 4:

  • …..al leren wat lidwoorden, werkwoorden en wat een zelfstandig naamwoord is.
  • …..veel nieuwe/onbekende woorden leren bij elk thema, zodat wij werken aan een verbreding van onze woordenschatwoorden.
  • …. wij in groep 4 rekenen op een Snappet, zo kan elk kind in zijn eigen tempo en op eigen niveau doorwerken.
  • …. wij de tafels van 1 – 2 – 5 en 10 met elkaar aan het oefenen zijn tot januari en daarna nog meer tafels gaan oefenen.

Wij flitsen elke dag met woorden in onze groepen, omdat wij het leren lezen heel belangrijk vinden. In groep 4 gaan de kinderen ook begrijpend leren lezen. We gebruiken hiervoor Nieuwsbegrip. De kinderen krijgen dan instructie op leestechniek en Nieuwsbegrip heeft leesteksten waarbij er kennis over gedragen wordt over wat er nu speelt in onze maatschappij.

Wij vinden privacy heel belangrijk en daarom gebruiken wij Social Schools om ouders te informeren over onze thema’s/leerdoelen en andere informatie over onze groepen.