De afgelopen weken hebben we veel geleerd over Vincent van Gogh. Hij heeft in zijn leven heel veel schilderijen gemaakt, maar was heel erg arm. Hij tekende en schilderde de gewone dingen in het leven; boeren, gebruiksvoorwerpen, zijn kamer en zichzelf.

Tijdens één van de lessen hoorden we dat Vincent vaak buiten ging schetsen. Dat wilden we natuurlijk zelf heel graag uitproberen. Gelukkig was het lekker warm en mochten we, met alleen een potlood, een plekje zoeken in de Hoftuin.

Het was heerlijk. In het begin best een beetje spannend, want wat ga je precies tekenen? Gelukkig had iedereen al snel de smaak te pakken en werden er hele mooie schetsen gemaakt.

 

We hoorden dat Vincent ook vaak buiten ging verven. Het liefst als het droog was, anders werkte hij zijn schetsen binnen uit tot een mooi schilderij. Onze juf vond het natuurlijk een heel goed plan om te kijken of we ook buiten konden verven. Gewapend met een heus palet met verf, kwast, papier en sommigen zelfs met een echte schildersezel, gingen we de Hoftuin in.