Wat hebben we gedaan en geleerd?

In de Middeleeuwen waren er veel mensen boer; de landheer en de horige. De landheer had een stuk land van de ridder gekregen en was daar de baas over. Op zijn land werkten de horigen. Deze arme boeren moesten hard werken. Ze hadden het zwaar, maar als er oorlog was, kregen ze wel bescherming bij de ridder in zijn kasteel.

In onze klas stond een groot kasteel. Dat was erg handig, want toen we een nep kruisboogje hadden gemaakt, konden we goed een echt beleg naspelen.

Nu zijn er ook veel boeren, een akkerbouwer, een tuinbouwer en boeren die een kas hebben.

We zijn op een woensdagmorgen naar een zorgboerderij geweest. Daar hebben we oa geleerd hoe een zaadje groeit tot een grote plant of vrucht. Op een tafel lag dit op een rijtje, van zaadje tot grote plant. Daarna kregen we allemaal een mandje en mocht iedereen 4 grote appels plukken!

De meeste appels hebben we voor onze eigen ouders gekocht. Een paar appels zijn mee naar school gegaan. Want………we hebben ook een dag gekookt en gebakken in de keuken op onze school. In kleine groepjes hebben we appeltaart, cake, pompoensoep, bladerdeeghapjes en nog veel meer gemaakt. ’s Middags hadden we een heel buffet vol en dat hebben we lekker opgegeten!