De juffen van groep 5 B op de Hof van Maxima zijn juf Mirjam Stoop (zij werkt op maandag, dinsdag en woensdag) en juf Gerina Doest (zij werkt op donderdag en vrijdag.)
In onze klas krijgen de kinderen naast les in godsdienst, lezen, taal, spelling,schrijven en rekenen ook les in een aantal “nieuwe”vakken. Zo leren de kinderen bijvoorbeeld veel over Nederland en de provincies tijdens de aardrijkskundeles, over de oermens en de Romeinen tijdens geschiedenislessen en over dingen uit de natuur tijdens de biologielessen.
Een paar keer per jaar is er een techniekweek waarin bijvoorbeeld alles geleerd wordt over zinken en drijven of ervaren de kinderen hoe het is om zelf een kettingreactie maken.

Inmiddels spreken de kinderen een klein beetje Engels, zijn ze enthousiast over alle dingen die ze te weten komen door de “Grej of the day” en leren ze steeds beter om met elkaar om te gaan en hoe belangrijk het is dat je kunt samenwerken. Daarnaast laten zij hun creatieve kant zien door te schilderen, tekenen, knippen, kleien en plakken maar óók door te werken met de denksleutels. Kortom; we doen een hoop in groep 5!