Dit jaar was het thema van de Kinderboekenweek: “Bibbers in je buik”.

Tijdens de opening hebben we een filmpje bekeken. Hierin zagen we allemaal foto’s van de meesters en juffen die bang waren. Er was ook een wedstrijd: maak een gedicht over bibbers in je buik. Aan het einde van de Kinderboekenweek kon je per klas een prijs winnen!

Alle kinderen hebben ontzettend goed hun best gedaan en hele mooie en spannende gedichten gemaakt! Het bleken ware dichters te zijn! De winnaars van onze klas zijn: Christina (gr 5) en Timo (gr 4). Knap gedaan! En gefeliciteerd met jullie prijs!

Tijdens de Kinderboekenweek hebben we iedere dag 10 minuten extra gelezen. Maar dat deden we niet gewoon op onze stoel aan tafel.

Nee… we mochten staan, liggen of zitten zoals we zelf wilden! Zo wordt lezen veel leuker om te doen! Bijvoorbeeld op de stoel van de JUF, liggend OP je tafel, liggend ONDER je tafel, zittend OP je tafel, zittend ONDER je tafel, staan OP je tafel… er waren veel creatieve ideeën! Hieronder kunt u zien hoe wij hebben gelezen.

 

 

Op dinsdag was het ook nog eens “Dag van de duurzaamheid”. Speciaal voor ons kwam de burgemeester voorlezen in de Hoftuin. De burgemeester vroeg aan ons of wij wisten wat duurzaamheid eigenlijk betekent. Best een moeilijk woord, maar gelukkig konden wij een aantal voorbeelden noemen. Toen ging hij voorlezen. Het verhaal ging over vergeten groenten.

Nadat het verhaal klaar was, mochten we ook nog vragen stellen aan de burgemeester. Dat was leuk! Zo zijn we er onder andere achter gekomen dat hij zijn werk heel leuk vindt en waar hij woont.

Aan het eind van de middag mochten we weer terugkomen naar de Hoftuin. Daar hebben we appels geroosterd. Hoe je dat doet? Je doet een appel aan een stok en die houd je goed boven het vuur. Dan wacht je totdat de appel een beetje bruin wordt. Soms wordt hij ook zwart, maar dat is niet erg want dat kun je er afsnijden. Als de appel goed bruin is, haal je hem van de stok. Pas op, want hij is dan heel heet! Dan snijd je hem in stukken en kun je er suiker en/of kaneel overheen strooien. En dan… smullen maar!!

Hieronder ziet u de foto’s van deze leuke middag: