Doe-maandag

Maarten HoogendamAlgemeen

Kinderen doen niets liever dan lekker spelen en actief spel is voor hen een manier om te leren. Bovendien is bewegen ook nog eens gezond voor je lijf. Ons lichaam is immers gebouwd om te lopen, rennen en bewegen. En dat kunnen de kinderen op de Hof van Maxima…

Op maandag 26 maart hebben de kinderen een uurtje rekenen, taal en spelling op het schoolplein gedaan. Op deze ‘doe-maandag’ bleven de boeken voor een uurtje gesloten en zijn de kinderen van groep 3 t/m 6 lekker naar buiten gegaan om te leren.

 

De leerkrachten hebben verschillende spelletjes verzonnen op het gebied van rekenen, taal en spelling. Groep 3 en 4 hebben tafelsommen geoefend. Groep 5 heeft spelling geoefend en groep 6 heeft sommenbingo gespeeld. Wat is er leuker dan buiten zijn en ook nog heel veel leren. De komende periode gaan we de ‘Doe-maandag’ nog een aantal keer uitproberen.  

Misschien is het u al opgevallen, maar op de Hof van Máxima  hebben we een nieuw bord op de gevel hangen voorzien van de naam van onze school én ons nieuwe logo. Zo zijn we voor iedereen die ons komt bezoeken goed herkenbaar.