Locatie Stellingmolen
Locatie Hof van Maxima
Agenda
twitterfacebookYoutubeFlickr

Kinderboekenweek

Dit jaar was het thema van de Kinderboekenweek “Voor altijd jong”. Op 5 oktober was de aftrap. Met alle kinderen stonden wij ’s morgens op het plein. Daar zongen wij het lied van Opa en Oma van 123 zing! Het was wel een beetje raar want de juffen en meesters waren ineens een stuk ouder geworden. Naast de kinderen en leerkrachten waren er ook heel veel opa’s en oma’s en papa’s en mama’s op het plein. Hierna mochten er een aantal opa’s en oma’s mee naar binnen om te komen voorlezen.

 

Als juf Marry met een bel de klas in kwam mochten we alles laten liggen en gingen we zelf ook lezen. Niet gewoon in de kring of leeshoek maar op een plekje dat we zelf leuk vonden.

Eigenlijk waren wij al iets eerder gestart met het werken over opa en oma. Aan de hand van het boek “Boer Boris gaat naar oma” hebben wij heel veel gedaan en geleerd rondom dit thema. In de boomgaard van Boer Boris was het een rommel en hebben wij geleerd hoe je makkelijk alle bomen  kunt tellen. In de bouwhoek bouwden wij de appeltaartenfabriek van oma. Met de klei maakten wij zelf verschillende  soorten taart. Eerst moesten we het recept lezen en als de taart klaar was brachten wij het naar de huishoek om het in de oven te zetten. Met Kapla bouwden wij een boomgaard, een spoor en een fabriek.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook hebben wij zelf echte appeltaart gemaakt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Als afsluiting mochten de opa’s en oma’s in de klas komen om spelletjes te spelen. Wij hebben weer erg genoten van dit thema. Niet alleen de juf en kinderen maar ook veel opa’s en oma’s.

 

 

 

Contact

schoolwebsite-47

Groen van Prinstererschool
info_prinsterer@pcpobr.nl 
Tel. 0180 - 61 25 57

Locatie Stellingmolen:
Stellingmolen 10
2992 DN Barendrecht
Tel. 0180 – 61 25 57

Locatie Hof van Maxima:
Hedwigepolder 2
2992 TS Barendrecht
Tel. 0180 – 70 77 00

Stelling van de maand

De twee belangrijkste prioriteiten voor de nieuwe regering in 2017 zijn:

  • Onderwijs (44%, 7 Votes)
  • Ouderenzorg (25%, 4 Votes)
  • Veiligheid (13%, 2 Votes)
  • Integratie (13%, 2 Votes)
  • Defensie (6%, 1 Votes)
  • Milieu (0%, 0 Votes)
  • Infrastructuur (0%, 0 Votes)
  • Klimaatverandering (0%, 0 Votes)

Totaal aantal stemmen: 10

Laden ... Laden ...