Locatie Stellingmolen
Locatie Hof van Maxima
Agenda

De Groen speelt Sintmusical voor de Filipijnen

Afgelopen maandag schitterde heel groep 7a van basisschool De Groen van Prinsterer in de Sinterklaasmusical ‘Pietje Pienter pakt uit’, geschreven door niemand minder dan Prinses Laurentien van Oranje. Deze musical heeft onder andere als doel spelend met lezen en schrijven aan de slag te gaan, aangezien de prinses zich sterk maakt voor het terugdringen van analfabetisme.


Juf Conny Westerhof en lio-stagiaire Marije Van Gameren vatten ongeveer twee weken geleden spontaan het plan op deze musical met hun klas op te gaan voeren en het (volwassen) publiek om een vrijwillige bijdrage voor de slachtoffers van de ramp op de Filipijnen te vragen. Gezien het korte tijdpad was dit idee erg ambitieus, maar dankzij de inzet van de leerkrachten, ouders maar vooral alle kinderen uit de groep is de missie meer dan geslaagd gebleken. De leerlingen zongen als nachtegaaltjes en acteerden en dansten er vrolijk op los.
Niet alleen ouders en andere familieleden hebben van het spetterende, originele spektakel kunnen genieten. De klas voerde de musical maar liefst vier keer op een dag op, ook voor alle onderbouwklassen, de parallelgroep en zelfs voor de driejarigen van kinderdagverblijf Villa Kakelbont. Sommige jonge kinderen herkenden hun eigen broer of zus bijna niet meer, niet alleen door de schmink en andere kleding,  maar ook door de spanning die van de gezichtjes van de jongste kinderen was af te lezen. Gelukkig kwam, zoals een goed Sinterklaasverhaal betaamt, alles uiteindelijk weer goed. De musicalspelers konden dan ook genieten van een welverdiend applaus en de slachtoffers van de ramp op de Filipijnen kunnen rekenen op een mooie gift.

Ook het Zuiden schenkt er aandacht aan: http://www.deweekkrant.nl/artikel/2013/december/03/sintmusical_voor_de_filipijnen

sint poject7a 2 Sint project 7a

Contact

schoolwebsite-47

Groen van Prinstererschool
info_prinsterer@pcpobr.nl 
Tel. 0180 - 61 25 57

Locatie Stellingmolen:
Stellingmolen 10
2992 DN Barendrecht
Tel. 0180 – 61 25 57

Locatie Hof van Maxima:
Hedwigepolder 2
2992 TS Barendrecht
Tel. 0180 – 70 77 00

Stelling van de maand

De twee belangrijkste prioriteiten voor de nieuwe regering in 2017 zijn:

  • Onderwijs (44%, 7 Votes)
  • Ouderenzorg (25%, 4 Votes)
  • Veiligheid (13%, 2 Votes)
  • Integratie (13%, 2 Votes)
  • Defensie (6%, 1 Votes)
  • Milieu (0%, 0 Votes)
  • Infrastructuur (0%, 0 Votes)
  • Klimaatverandering (0%, 0 Votes)

Totaal aantal stemmen: 10

Laden ... Laden ...